Hørselsvern beskytter mot hørselstap

Hørselsvern beskytter mot hørselstap

Hva du bør tenke på når du velger hørselsvern

Derfor er det viktig at du beskytter hørselen din mot hørselsskader allerede fra ung alder. Det kan være mot støy fra maskiner, mot støyende kjøretøy og mot skudd, for eksempel hvis du er jeger. Du kan beskytte hørselen din effektivt med en hørselvern, men typen er heller ikke likegyldig. Derfor har vi oppgitt støynivået og de forskjellige typene hørselsvern nedenfor.

Viktig å vite omkring beskyttelse av hørselen din

Vedvarende støy over 75-80 dB kan forårsake hørselsskader.

Kontinuerlig støy på 85 dB kan forårsake alvorlig hørselsskade.

Vedvarende støy på 90 dB kan forårsake 3 ganger så alvorlig hørselsskade som 85 dB støy.

Kortsiktig, høy støy (i form av lyder nær øret) på 130-140 dB kan forårsake hørselsskader.

Løsningen kan være et hørselsvern

Du kan beskytte hørselen din effektivt med forskjellige typer hørselsvern. I store trekk kan hørselvern skisseres som passive hørselsvern der det ikke kommer lyd utenfra. Og aktive hørselsvern som automatisk slår av skadelige støy samtidig som tale kan høres.

Under de enkelte hørselsvern og ørepropper på Billige-arbeidsklær.no er SNR-verdien oppgitt. Dette vil si den dempingen hørselsvernet gir ovenfor generell lyd og bråk.


Eksempel:

Det vil si at et hørselsvern med en SNR-verdi på 24 - 29 demper støyen riktig i dette eksemplet. Kort sagt, velg et hørselsvern som demper støyen til under 80 dB.

  • Bøyle-hørselsvern og ørepropper kan ha en SNR-verdi på ca. 18-37 dB. De er laget av et skummateriale som ekspanderer når det er montert i øret og dermed ender tett.
  • En elektronisk, intelligent og aktiv hørselbeskytter for skyting lar deg høre hva som skjer rundt deg mens den automatisk lukker ute høye lyder. Tale kan fremdeles lett høres. Her kan for eksempel SNR-verdien være 26 dB.
  • Hørselsvern med bluetooth er et elektronisk hørselsvern. Du kan kommunisere tydelig i ekstremt støyende situasjoner, ringe og strømme musikk. SNR-verdien er rundt 30 dB.
  • Radiohørselvern er elektroniske hørselbeskyttere som demper høye lyder fra utsiden. Her kan for eksempel SNR-verdien være 30 dB.
  • Hørselvern for hjelmmontering er enkelt å montere på hjelm. Du kan også få elektroniske hørselvernere med radio og Bluetooth til hjelmmontering. SNR-verdien varierer en del og kan sees under den enkelte hjelmhørselvern.

Her på Billige-arbeidsklær.no selger vi blant annet Peltor hørselvern, Portwest, Hellberg og 3M ørepropper. Hvis du vil se utvalget og kanskje bestille, kan du finne de forskjellige typene her:

Har du spørsmål om hørselsvern?

Hvis du fremdeles er usikker på hvilken type du skal velge, så ta gjerne kontakt med vår kundeservice på info@billige-arbeidsklaer.no eller tlf. 23 96 28 61.

De kan hjelpe deg med å finne et passende hørselsvern og svare på eventuelle spørsmål du har omkring hørselsvern.