TrustpilotGratis frakt over 699,-100 dagers returrettTrykk & broderi - klikk her
KundeserviceFinn bestillingLogg innInkl. MVA
Med denne hanskeguiden finner du riktig type beskyttelseshansker

Slik velger du de riktige hanskene

Med denne hanskeguiden finner du riktig type beskyttelseshansker

Ettersom det er ulike typer arbeide, er det også ulike type hansker som passer til de enkelte bransjene. Det kan være montasjehansker, matvaregodkjente hansker, hagehansker og mange flere slags beskyttelseshansker.

Er du gjør-det-selv-typen som støper sokkel, bygger hus, legger innkjørsel eller går i hagen? Mange av tingene vi kaster oss over krever hansker for å beskytte hendene - og vel å merke ikke hansker med 10 tommelfingre.

Arbeidshansker for betongstøping

Når du arbeider med betong, f.eks. ved å støpe en sokkel bør du beskytte hendene dine, da betongen ellers etser fingrene og tørker dem ut, slik at de sprekker. Vi kan anbefale arbeidshansker som er hel- eller halvdyppede. Det betyr at de har nitrilbelegg, som er en gummiaktig masse som gjør dem tette og motstandsdyktige mot «tøffe ting» som betong. Derutover er de strikket, noe som gjør at de slutter tett til håndleddene og forhindrer smuss i hansken.

Se hele sortimentet av Allround-hansker og arbeidshansker her.

Hansker for å legge innkjørsel og terrasse

Det er hardt for fingrene å ta tak i betongfliser. Derfor er det godt å velge arbeidshansker som skåner fingrene mot det slitsomme arbeidet og gir deg et godt grep om flisene. Det kan være klassiske arbeidshansker i oksespalt (skinn), som er veldig slitesterke og velegnet til grovt arbeid.
Det kan også være tettsittende, strikkede allround-arbeidshansker med dyppet hånd og elastisk ribb ved håndleddene. Vi gjør oppmerksom på at de strikkede hanskene ikke er like slitesterke som arbeidshanskene i oksespalt. Til gjengjeld gir de strikkede, dyppede hanskene større fingerføling.

Finn arbeidshansker i spalt og allsidige arbeidshansker med dyppet hånd her.

Hagehansker

Ikke sitt innesperret som en annen Tornerose fordi du ikke har hagehansker for å beskytte fingrene! Finn frem din girl power med et par feminine hagehansker med trykk, ribb ved håndleddet og dotter som er små gummidutter, noe som gir deg et godt grep om hageredskapene.
Du kan også få kraftige, smidige arbeidshansker i geiteskinn med stoff på oversiden av hånden. Disse hagehanskene er veldig slitesterke, gir god fingerføling og er komfortable å jobbe med.
Andre foretrekker arbeidshansker i stoff kombinert med okseskinn på de stedene som slites mest. I et slikt par har du et par hagehansker for veldig slitsomt hagearbeid.
Nok engang slår vi et slag for strikkede, nitrildyppede arbeidshansker til hagearbeid fordi de gir deg så god fingerfølsomhet, sitter tett til håndleddet og forhindrer skitt i å trenge inn.

Se utvalget av hagehansker her

Fødevaregodkjente hansker

At rødbetsaft er fargeekte, erfarer du først for sent! Neste gang du skreller rødbeter kan du derfor vurdere å bruke matvaregodkjente hansker som både beskytter hendene og beskytter matvarene mot bakterier. Grunnen til at de skal være matvaregodkjente, er for å unngå skadelige stoffer i maten fra hanskene.

Utvalget av fødevaregodkjente hansker finner du her

Engangshansker

Nitril, latex, vinyl – hva skal jeg velge? Hvis du ikke vet hva slags engangshansker du skal velge, så les her og bli bedre kjent med de typene det kan være vanskeligst å skille mellom.

Latexhansker

Latexhansker er ekstremt elastiske og de gir godt grep mens du jobber. Noen er belagt med et belegg innvendig som forhindrer allergiske reaksjoner mot lateks. Noen latekshansker er utviklet for bruk i landbruket, industri, kjemisk industri, laboratorier og til rengjøring. Andre er godkjent for håndtering av mat og beskytter mot kjemikaliesprut og passer for deg som jobber på kjøkken, i hotell- og restaurantbransjen, i helse- og omsorgssektoren eller servicebransjen.

Nitrilhansker

Du kan også bruke engangshansker av nitril, som er et allergivennlig materiale. Nitrilhansker fås med og uten pudder, og hva du velger er en smakssak. En fordel med pudderet er at hanskene blir lettere å få av og på. Nitrilhansker er godkjent for håndtering av mat.

Vinylhansker

Trenger du hansker som er godkjent for medisinsk bruk og som kan brukes i sykehus- og i veterinærsektoren eller til rengjøring og i næringsmiddelindustrien, kan du velge vinylhansker.

Hansker for arbeid med vibrasjonsverktøy

Er du ristet - av å jobbe med trykkluftbor, eksentersliper og slipemaskin? Da skal du velge vibrasjonshansker og støtdempende hansker. Fellesnevneren er nemlig at mekaniske verktøy forårsaker vibrasjoner, som kan være skadelige for følsomheten og bevegeligheten i fingrene. Mekaniske vibrasjoner fra maskiner dempes rett og slett ved å bruke vibrasjonshansker. Hvis vibrasjonshanskene også er støtdempende, beskytter de hendene dine mot støt og slag mot overhånden.

Finn utvalget av vibrasjonshansker og støtdempende hansker her.

Visste du at du kan få hansker med touch der du kan betjene telefonen eller skjermen med hanskene på? Det er da praktisk, så du står fritt til å ta av deg hanskene når du må bruke telefonen!

Se hanskene for touch-skjerm her.
Hvis du er i tvil om hanskestørrelsen, kan du se her hvordan du finner den på en enkel måte.

Skjærehemmende hansker

Hvis du jobber med kniver og skarpe gjenstander som metall og glass, eller du skal skifte bladet på hobbykniven, så vet du at du risikerer å skjære deg. Det kan du forebygge ved å bruke skjærehemmende hansker eller Cut-hansker, som de også kalles.

Det er ikke tykkelsen på hanskene som beskytter, men fibrene og materialet som er brukt. Når du skal velge skjærehemmende hansker, så vurder om du skal velge Cut B, C, D, E eller F.

Her ser du hvilken kuttmotstand bokstavene står for:

Cut levelSkærefasthed
BLav
CMiddels
DMiddels til høy
EHøj
FEkstremt høy


Å finne de riktige hanskene kan være som å lete i en jungel. Derfor vil vi guide deg gjennom EN-standarder og kategorier på hansker og hvordan du finner riktig størrelse, slik at du får et par hansker som beskytter hendene dine og passer i størrelsen.

Beskrivelse av EN-standarder i hansker

Du tenker kanskje "Hva er alle disse standardene til for?"
Det har eksistert standarder helt tilbake i oldtiden. Standarder er et kommunikasjonsmiddel for å oppnå ensartethet blant annet for produkter, uansett hvor i verden de er produsert.

Derfor er beskyttelseshanskene dine merket med EN og etterfulgt av et nummer. Dette er din garanti for at hanskene oppfyller de stilte kravene. I skjemaet under kan du se symbolene som kan ses på de forskjellige beskyttelseshanskene, samt en kort forklaring på hva de beskytter deg mot.

EN 420 Dekker generelle krav til arbeidshansker

EN 374 Beskytter mot kjemikalier og mikroorganismer

EN 388 Beskytter mot mekaniske risikoer

EN 407 Beskytter mot termiske risikoer

EN 421 Beskytter mot ioniserende stråling og radioaktiv kontaminasjon

EN 511 Beskytter mot kulde

EN 381 Beskytter ved bruk av håndholdt kjedesag

EN 10819 Beskytter mot vibrasjoner

EEN 12477 Sveisehansker

EN 61340-5-1 Beskytter mot elektrostatisk utladning

EN 1186 Hansker til kontakt med matvarer (glass og gaffel)

EC/EC/1935/2004 Livsmiddelgodkjent

Hva betyr kategoriene i hansken?

Hansker kan deles inn i tre kategorier når de er til personlig beskyttelse ifølge EU Regulativ 2016/425.

Hansker i kategori 1 - CAT I

Det er hansker som brukes ved lav risiko. De dekker de generelle kravene til beskyttelseshansker og har en standard som heter EN 420. Du kan se symbolet for denne standarden i skjemaet over med beskrivelse av EN-standarder.

Hansker i kategori 2 - CAT II

Disse hanskene kan brukes ved middels risiko. Det kan blant annet være sveisehansker eller industrihansker som er testet og typegodkjent av et EU-godkjent testinstitutt. Hanskenes beskyttelsesfunksjon er vist ved hjelp av de symbolene hanskene er merket med.

Hansker i kategori 3 – CAT III

Hanskene beskytter ved høy risiko. Det vil si ved ekstrem varme, kule eller mot farlige kjemikalier. Det er krav til løpende kvalitetskontroll på disse hanskene, akkurat som det er krav til sertifisering, typegodkjennelse og tester.

Hvis hanskene beskytter mot mekanisk risiko er de forsynt med et symbol for EN 388 og 4-6 tegn under piktogrammet avhengig av om det er EN 388: 2003 eller EN 388: 2016. Tegnene viser testresultat for slitasje mot gjennomskjæring samt rivefasthet og punktering. Hvis det ikke er noen tegn under symbolet, er det fordi de ikke er testet for dette.

Slik velger du de riktige hanskene

Standarder for skjærehansker

Skjærehemmende hansker er nødvendig hvis du jobber med kniver og andre skarpe gjenstander. EN-standardene viser hvordan de testes.

EN 388: 2003

Her er det utført en Coupe-test med et "pizzahjul" som gjentatte ganger skjærer over hansken med et konstant trykk på 5 Newton (500 gram).

EN 388: 2016

Dette er den siste, nye standarden. Testen her utføres med et barberblad med et variabelt trykk mellom 200 - 3000 gram. I denne testen byttes barberbladet ut etter hvert kutt over hansken.

EN 388: 2003, EN 388 2016 illustrasjon


Finn din hanskestørrelse

Mål håndens omkrets og lengden av fingrene dine. Under hver enkelt par hansker i Billige-arbeidsklaer.no sin nettbutikk finner du en størrelsesguide som forteller deg hvilken størrelse du skal velge ut fra dine mål.


Se eksempel på en størrelsesguide her.

Handskestørrelse

OBS: Målene er veiledende i cm

Størrelse

6789101112
Herre str.XXSXSSMLXL2XL

Omkrets rundt
håndryggen i cm

15,217,820,322,925,427,930,4
Lengde1617,118,219,220,421,522,6


Vi håper du nå er klar for å velge riktig type beskyttelseshansker etter å ha lest gjennom denne hanskeguiden, så du er sikker på at hendene dine er optimalt beskyttet. Hos Billige-arbeidsklaer.no finner du hansker fra kjente merker som OX-ON, Tegera, Portwest, WorkSafe, Blåkläder, Snickers Workwear og mange flere.

Mangler du en hanske i sortimentet hos Billige-arbeidsklaer.no?

Skulle det være hansker som ikke finnes i vårt sortiment er du velkommen til å kontakte kundeservice, så vil vi prøve å undersøke om vi kan skaffe de du er på utkikk etter. På samme måte svarer vi gjerne på spørsmål vedrørende hansker og det å velge beskyttelseshansker som passer til det du skal bruke dem til.
Kontakt kundeservice på info@billige-arbeidsklaer.no eller telefon 23 96 28 61

Utvalgte beskyttelseshandsker

Tegera
Tegera 9181 vibrasjonsdempende hansker, Svart/Gul
Tegera 9181 vibrasjonsdempende hansker, Svart/Gul
kr 829,00
Snickers Workwear
Snickers Precision Protect arbeidshansker, Stengrå/Svart
Snickers Precision Protect arbeidshansker, Stengrå/Svart
kr 519,00
Snickers Workwear
Snickers Power Open arbeidshansker, Svart/Stengrå
Snickers Power Open arbeidshansker, Svart/Stengrå
kr 449,00
OS - otto schachner
Restparti
Spar 43%
OS C5 matgodkjente hansker, Hvit/Blå
OS C5 matgodkjente hansker, Hvit/Blå
kr 119,00
kr 209,00
Tegera
Tegera 517 vinter arbeidshansker, Svart/Grønn
Tegera 517 vinter arbeidshansker, Svart/Grønn
kr 139,00
Kan vi hjelpe med noe?