En guide til jaktklær som fungerer i all slags vær

En guide til jaktklær som fungerer i all slags vær

Jakt skal være frisk luft og gjerne med et dyr eller to i siktet. Det skal være en god opplevelse uten tanke på at du fryser, blir våt, svetter eller irriterer deg over trange jaktklær. Du må kunne bevege deg fritt og uanstrengt mot byttet. Derfor har vi noen tips om hvordan du setter sammen jaktklærne slik at de fungerer perfekt.

Jaktklær skal du kunne bevege deg i

Om du skal klatre over et gjerde eller krype nærmere byttet, klærne skal aldri stramme. Velger du jaktklær som jakker, gensere, skjorter, T-skjorter, shorts og bukser med stretch, kan du bevege deg uhindret. Med 4-veis stretch kan stoffet strekkes i alle retninger.

Foretrekker du jaktklær uten stretch, anbefaler vi at du velger en passform så romslig at du kan bevege deg uhindret – uten å miste buksene av den grunn.

Jaktklær for stillesittende jakt

Er du på jakt der du sitter stille, trenger du jaktklær som kan holde deg varm. Vi anbefaler at du velger vindtette jaktklær så du unngår å bli nedkjølt av gjennomtrengende, kald vind. Er det veldig kaldt bør du velge flere mellomlag, som er de lagene du har mellom undertøyet og jakken. Velger du i tillegg vannavstøtende klær, så tåler du en skur i ny og ne uten å måtte avbryte jakten før tiden.

Kle deg med lag på lag-metoden

Hold deg varm uansett vær ved å kle deg etter lag på lag-metoden. Tre lag gir best beskyttelse mot vind og vær, og luftlommene i stoffet og mellom lagene isolerer effektivt.

Lag 1 - det fukttransporterende indre laget

Det innerste laget på kroppen skal være fukttransporterende og pustende. Velg derfor undertøy i ull eller merinoull. Da vil kroppstemperaturen din alltid tilpasse seg temperaturen for årstiden.

Jaktundertøy for herre

Jaktundertøy til dame

Lag 1 - det fukttransporterende indre laget
Lag 2 - det isolerende, mellomlaget

Lag 2 - det isolerende, mellomlaget

Mellomlaget skal fungere som isolasjon. Avhengig av årstiden velger du en fleecegenser, en langermet T-skjorte, en jaktskjorte, en strikkegenser eller kanskje en sweatshirt med stretch. Velg noe som ikke hindrer bevegeligheten din.

Jaktgensere for menn

Jaktgensere for kvinner

Jaktskjorter for menn

Jaktskjorter for kvinner

Jakt T-skjorter til herrer

Jakt T-skjorter til kvinner

Lag 3 - det beskyttende ytterlaget

Det ytterste laget skal beskytte deg mot regn, kulde og vind. En skalljakke eller en fôret jakke med membran eller belagt overflate gjør jakken vindtett og vanntett. Vi anbefaler at den også er pustende slik at fuktigheten kan slippe ut.

En vindtett skalljakke med pustende membran kan du bruke til alle årstider fordi du regulerer temperaturen med lagene du har under jakken.

I kaldt vær er en polstret jaktjakke eller dunjakke noe av det mest effektive du kan ha for å holde deg varm.

Jaktjakker til herrer

Jaktjakker til kvinner

Lag 3 - det beskyttende ytterlaget

Sjekk vannsøyletrykk og pusteevne i jaktbekledning

Hva er vannsøyletrykk og hvor høyt må det være for å tåle regnbyger? Det er ikke vanskelig, og det er kunnskap som hjelper deg å velge riktig jaktutstyr og regntøy til jakt.

Se veiledningen “Vannsøyletrykk og pusteevne i regntøy”

Med disse tipsene håper vi det blir lettere for deg å velge jaktklær som fungerer i all slags vær, slik at du kan konsentrere deg om jakten.

Har du spørsmål om jaktklær?

Hvis du har spørsmål om jaktklær, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice på

info@billige-arbeidsklaer.no eller telefon 9674 2030. ​​​​​​​

Vi hjelper deg også gjerne med å finne riktig størrelse.


Utvalgte jaktklær