Skjærestøvler

2 Resultater
VM Footwear Black Fighter vernestøvler S3, Svart Vm Footwear
Utsolgt
6.189,00 kr
4.951,20 kr
SIP Grizzly skjærestøvler SB, Svart/Oransje SIP Grizzly skjærestøvler SB, Svart/Oransje Sip Protection Logo
Utsolgt
6.209,00 kr
4.967,20 kr

Skjærestøvler

Skjærestøvler er for deg som skal beskytte deg når du arbeider med motorsag. Alt er nemlig ikke lysegrønt, selv om du jobber i skogen, og det er derfor ekstremt viktig i et yrke som tømmerhogger å bruke skjærestøvler for å forhindre skjæreulykker når du bruker motorsag. Vi kan også anbefale skjærestøvler til fritidsbruk, da det også her er viktig å beskytte seg hvis man skal felle trær. Hvis du bruker støvler til å jobbe med motorsag sammen med skjærebukser og skjærehansker, er du godt rustet til å jobbe med motorsag. Skjærstøvlene kan også brukes hvis du for eksempel jobber med vinkelsliper, for her er det også ekstremt viktig å beskytte seg mot kutteskader.

Egenskaber ved skjæresko

Et par skjærestøvler kan for eksempel være gummistøvler med skjære- eller sagbeskyttelse, tåvern og kanskje spikerbeskyttelse. Det ytre materialet kan være kraftig gummi eller okselær som er både sklisikkert og holdbart.

Vanntette skjærestøvler er ekstremt praktiske, fordi du ikke får våte føtter når du for eksempel jobber i skogen i regnvær.

I tillegg kan skjærestøvler være varmebestandige, slik at de kan holde til opptil 300 graders varme i ett minutt. Yttersålen kan også være oljeresistent, slik at den ikke blir ødelagt ved kontakt med olje og lignende.

Sertifisering rundt skjærestøvler

EN 381-5-sertifiseringen er delt inn i tre klasser i henhold til kjedehastigheten til verktøyet du bruker. Skjærefottøyet er delt opp i klasse 1, 2 og 3, hvor skjæreklasse 1 er på 20 m/s, skjæreklasse 2 er på 24 m/s og skjæreklasse 3 er på 28 m/s. Skjæreklasse 3 er dermed den sikreste.

Her hos Billige-arbeidsklær.no kan du finne alt av skogbruksutstyr. Du kan få sikkerhetsutstyr som vernebriller, vernehjelmer samt aktive og passive hørselsvern. Se nærmere her på siden og finn de skjærestøvlene som kan bidra til å forhindre skjæreulykker i forbindelse med hogstarbeid