8 tips til hagehansker

8 tips til hagehansker

Når du kjenner at du begynner å klø i fingrene etter å komme i gang med hagearbeidet, eller å få lagt den nye terrassen eller å få kjørt avfallet på gjenvinningsstasjonen, så trenger du hagehansker. Vel å merke den riktige typen hagehansker, som skåner hendene optimalt under arbeidet – slik at du også er arbeidsklar dagen etter.

Her hjelper vi deg på vei med noen tips til hva slags arbeidshansker som egner seg til de forskjellige prosjektene i hagen.

Hagehansker og rosehansker

Det finnes mange forskjellige slags hansker som egner seg til hagearbeid og beskytter mot f.eks. torner og brennesler. Hagehanskene gir deg bedre grep om hageredskapene og beskytter hendene mot blemmer og gnagsår. For å gjøre valget lettere for deg presenterer vi de mest populære typene.

Hagehansker i lær

Hagehansker med geiteskinn er smidige og myke med god fingerfølelse. De beskytter fingrene, og stoffet på oversiden av hånden gjør dem pustende. Disse hanskene egner seg flott til generelt hagearbeid og luking, og beskytter i lettere grad mot torner. De er ikke vanntette.

Se eksempler på hagehansker i lær

Hagehansker i lær

Hagehansker for dame

Feminine hagehansker i små og mellomstore størrelser med mykt geiteskinn eller knotter (gummiknotter) gir et godt grep og god fingerfølelse, og passer til damehender. De har et pustende stoff på oversiden av hånden. Disse hanskene egner seg godt til tørt alminnelig hagearbeid, som å luke, plante og så i kjøkkenhagen.

Se eksempler på hagehansker for dame

Hagehansker for dame

Dyppede hansker og hagearbeid

Strikkede hansker med nitril- eller lateksdyppede håndflater er et godt valg til vanlig luking og hagearbeid. De har svært god fingerfølelse, gir deg et godt grep om hageredskapene, og beskytter hendene mot fukt. De tettsittende mansjettene ved håndleddene gjør at smuss ikke så enkelt trenger ned i hanskene. Merk at strikkede hagehansker ikke beskytter mot spisse torner.

Se eksempler på dyppede hansker

Dyppede hansker og hagearbeid

Rosehansker beskytter mot torner

Når du beskjærer roser og busker med torner, er det en god idé å bruke lange rosehansker for å unngå å bli seende ut som en som har vært i nærkamp med en katt! De lange hagehanskene beskytter effektivt hendene og underarmene mot spisse torner. Forsterkningene på hendene og gummibelagte mansjetter gir deg ekstra god beskyttelse.

Se rosehansker

Rosehansker beskytter mot torner

Sveisehansker kan brukes som rosehansker for menn

Som rosehansker for menn foreslår vi lange sveisehansker, som fås i størrelser som passer til herrehender. Disse hanskene er geniale for å beskjære roser og busker med torner, fordi de er utført i kraftig oksespalt, som gir optimal beskyttelse.

Se sveisehansker for menn

Sveisehansker kan brukes som rosehansker for menn

Beskyttelsesermer for beskjæring av roser

Tidligere brukte man beskyttende ermer i kjøkkenet for å unngå matsøl på ermene. Men de beskyttelsesermene vi anbefaler, er av et helt annet materiale. De er i utført i kraftig oksespalt som gjør det vanskelig for torner å trenge gjennom, og de forhindrer at du blir brent av brennesler på underarmene når du rykker dem opp.

Beskyttelsesermene kan kombineres med hagehansker, og på den måten er både hender og underarmer godt beskyttet.  

Se beskyttelsesermer

Beskyttelsesermer for beskjæring av roser

Arbeidshansker til byggearbeid

Det sliter på fingrene når du skal legge terrasse eller lage innkjørsel når man om og om igjen må gripe rundt betongflisene. Derfor trenger du svært slitesterke arbeidshansker for å skåne hendene mot slit og slag fra de tunge belegningssten.

Bilde uten navn

Arbeidshansker i oksespalt

Vi foreslår klassiske arbeidshansker i oksespalt, som gir et godt grep, er svært slitesterke og derfor godt egnet til grovt arbeid. Stoffet på oversiden av hendene gjør dem pustende.

Se eksempler på arbeidshansker i oksespalt

Dyppede hansker for å gripe om fliser

Dyppede hansker for å gripe om fliser

Det slitsomme arbeidet med bleggningsstein blir godt hjulpet på vei med tettsittende, strikkede arbeidshansker med håndflater og fingre dyppet i f.eks. nitril. De dyppede hanskene gir et godt grep rundt stenen, men er ikke så slitesterke som arbeidshansker i oksespalt. Til gjengjeld gir de strikkede, dyppede hanskene bedre fingerfølelse, og pusteegenskapene er gode.

Se eksempler på dyppede arbeidshansker

Nå vet du nok mer om hvilken type hagehanske du bør velge, slik at du kan komme gjennom hage- eller terrasseprosjektet med godt beskyttede hender. Det eneste du mangler, er å finne din hanskestørrelse, og den finner du enkelt ved å gå inn og ta en titt i målskjemaet ved de enkelte hanskene på nettbutikken.

Leter du etter en bestemt type hagehanske?

Du er alltid velkommen til å kontakte kundeservice på info@billige-arbeidsklaer.no eller 23 96 28 61

for å høre om vi kan skaffe hanskene hvis de ikke finnes i sortimentet.