Beskytt deg i solen med UV-klær

Beskytt deg i solen med UV-klær

Kjenner du noen som ser ut som en kokt hummer om sommeren? Det kan man fort gjøre dersom man oppholder seg utendørs hele dagen, når solen skinner og man ikke har beskyttet seg mot solens skadelige stråler.

Særlig i yrker som asfaltarbeider, tømrer, murer, maler, bonde og greenkeeper – hvis du spiller golf, jakter, lystfisker eller driver med andre utendørsaktiviteter, er du utsatt for UV-stråling. Derfor er det viktig med ekstra beskyttelse.

Her er UV-klær til fritid og arbeid, eller en caps, er et godt supplement til solkremen. Nettopp fordi disse formene for solbeskyttelse ikke forsvinner i løpet av dagen dersom du svetter.

Hvordan fungerer UV-klær?

Stoffet i UV-klær bremser UV-strålene fra solen mer enn vanlig klær gjør, som gir vanligvis en beskyttelse som tilsvarer solfaktor 10-15.

Polyester og nylon er materialer som egner seg godt som solbeskyttelse. UV-beskyttelse kan også komme fra tekstiler som er mer tettvevde eller er laget av tykkere tekstil, da dette øker beskyttelsesgraden. Andre metoder kan være å tilføre UV-beskyttelse i fargingen av tekstilet eller ved en kjemisk etterbehandling.

Solbeskyttelseseffekten kan forsvinne etterhvert som klærne blir vasket eller slitt. Derfor er det viktig å følge vaskeanvisningen i klærne, slik at man bevarer UV-effekten som best mulig.

Noe klær er merket med en UV-standard 801 eller EN 13758-2.

Hva betyr UV-standard 801 og EN 13758-2?

UV Standard 801

Den mengden med stråler som kan trenge gjennom tekstiler, kalles for Ultraviolet Protection Factor – UPF. I UV-standard 801 kan du se hvor høy UPF-faktor klærne har, og dermed hvor godt de kommer til å beskytte deg mot UV-stråler.

I noen UV-standard 801 står det 80, som betyr at klærne har en UPF på 80.

Har klærne en UPF-faktor 50, som svarer til SPF i solkrem, så betyr det at 1/50 – altså 2% - av solens stråler kan trenge gjennom stoffet.

I klær merket med UV-Standard 801 er det tatt forbehold for at UV-faktoren kan reduseres ved bruk og vask.

UV Standard 801

EN 13758-2

Denne merkingen viser til de beskyttende egenskapene mot UVA- og UVB-stråling i bekledningstekstiler.

Det kan være vanskelig å vurdere hvor høy faktor du skal bruke –i skjemaet nedenfor viser vi derfor hvor mye UPF (Ultraviolet Protection Factor) UV-klær beskytter mot.

EN 13758-2
UPF Beskyttelse % UV Blokk    
15-24

😐

93,3-95,8
25-39

😊

96-97,4%
40-50+

😄

97,5-98+%

Kjøp UV-klær og -arbeidsklær før du blir solbrent!

Nå som du kjenner til den effektive solbeskyttelsen du kan oppnå ved å bruke UV-klær, kan vi fortelle deg om utvalget av UV-klær og -arbeidsklær på https://billige-arbeidsklaer.no/. Her finnes det klær til både arbeid, fritid, golf og utendørs aktiviteter. Noe er til damer og herrer, mens annet er til barn.

Beskytt deg mot solen med caps og solbriller

Dersom du er lyshåret, har fint og tynt hår eller begynner å få tynnere hår i toppen, burde du være forsiktig slik at du ikke blir solbrent i hodebunnen. Det gjør du effektivt med en caps eller en bøttehatt, som fås i mange utgaver til arbeid, fritid, golf, jakt eller utendørslivet.

Solen kan gjøre det vanskelig å se klart, som gjør at man automatisk kniper øynene sammen for å beskytte dem. Med sikkerhetsbriller/solbriller kan du både se tydeligere, samtidig som du kan slappe av i øynene. Det er når du først har slike briller på, at du finner ut hvor behagelig solbriller er både i løpet av arbeidsdagen og i fritiden. Se utvalget av vernebriller og solbriller her.

Et alternativ til solbriller er en solskygge, som er en slags caps med skygge hvor hodebunnen likevel er fri. En solskygge er spesielt velkjent på golfbanen.

Med denne informasjonen om supplementer til solkrem, ber vi deg i tillegg huske at du burde smøre deg med solkrem på de stedene hvor UV-klærne, samt caps og bøttehatt, ikke beskytter deg.

Har du spørsmål vedrørende UV-klær og -arbeidsklær?

Da hjelper vår kundeservice deg gjerne.

Skriv til dem på info@billige-arbeidsklaer.no eller ring på +45 9674 2030.