Beskytt knærne dine med ekte kneputer

Beskytt knærne dine med ekte kneputer

Arbeid i knestående sliter på knærne, så det er viktig å beskytte dem godt

Er du håndverker og nede på knærne mange ganger i løpet av arbeidsdagen, så vet du at knærne utsettes for en enorm belastning. Håndverkere belaster faktisk knærne mer enn mange toppidrettsutøvere!

EN 14404 knebeskyttere til arbeidsbukser

Heldigvis er det enkelt å beskytte knærne med kneputer, og det finnes mange forskjellige typer. Det er viktig at knebeskytterne passer godt i lommene til putene. Som regel vil kneputer og bukser av samme merke være den beste kombinasjonen fordi de er designet for å passe sammen. Faktisk er det den eneste måten å oppnå EN 14404-standarden på.

På Billig-arbeidstøj.dk finner du arbeidsbukser og knebeskyttere som passer sammen fra merker som Snickers, Blåkläder, Mascot, Engel, Kansas, Fristads og flere andre.

Inndelinger i henhold til EN 14404 i typer og nivåer

Type 1

Knebeskyttere festes rundt benet og er uavhengige av klærne.

Type 2

Knebeskyttere laget av skumplast eller et annet beskyttende materiale. Knebeskytterne plasseres i kne­lommen på buksebenet eller sys fast på buksene.

Type 3

Denne typen knebeskyttere trenger ikke å festes til buksene eller bena, men kan i stedet flyttes rundt. Type 3 knebeskyttere kan brukes for hvert kne individuelt eller for begge knær samtidig.

Ytelsesnivå 0

Knebeskytterne er egnet for bruk på en flat overflate. De beskytter ikke mot gjennomtrengning.

Ytelsesnivå 1

Knebeskytterne kan brukes på både flate og ujevne overflater. De beskytter mot gjennomtrengning med en styrke på minimum 100 ±5 N.

Ytelsesnivå 2

Knebeskytterne kan brukes på både flate og ujevne overflater og under ekstreme arbeidsforhold. De beskytter mot gjennomtrengning med en styrke på minimum 250 ±10 N.

Hvorfor er det viktig at knebeskytterne passer?

For å få knebeskyttere plassert der de gjør mest nytte, må du velge arbeidsbukser med riktig benlengde. Er buksene for lange, sitter kneputene på leggen, og er de for korte, sitter de på låret – og det er ikke meningen!

Knebeskyttere skal passe inn i lommene på knærne. Forsikre deg om at de ikke er for små slik at de sklir rundt, eller for store og blir klemt og lite fleksible. I noen arbeidsbukser er det mulig å justere hvor høyt knærne må være for at de skal passe perfekt. På siden vår med knebeskyttere kan du filtrere etter mål i centimeter, og dermed finne riktig størrelse.

hvordan skal knæpuder sidde

Ulike typer knebeskyttere

  • Ofte er rimelige knebeskyttere laget av skum eller polyetylen, som er lett, fleksibelt, stabilt og som gir god trykkfordeling. De tåler ikke sterke vaskemidler og høye temperaturer, så du bør ta dem ut av arbeidsbuksen før du vasker den.
  • Hvis kneputene er laget av neopren eller cellegummi, er de hardere og fastere enn de som er laget av skum eller polyetylen, noe som betyr at de holder formen lenge. Noen av dem kan vaskes med buksen, som du kan se i vaskeinstruksjonene.
  • Noen Snickers knebeskyttere er med polyetylenkuler, som gir god støtdemping og holder formen, også under tung belastning. De blir der de skal være, også når du kryper. Derfor er de godt egnet for gulvleggere, og de kan vare veldig lenge.
  • Du kan også få ergonomiske knebeskyttere som er tilpasset formen på kneet ditt og føles svært behagelig i bruk.

Kuttbestandige knebeskyttere kan være nødvendig mot skarpe gjenstander. Kuttbestandig kan høres ut som de er laget i hardt materiale, men det er det ikke. De er begge ergonomiske, med luftkanaler og er ekstremt komfortable.

  • For arbeid på veldig ujevne overflater kan du få kneputer med en hard plastskål. Disse må festes på utsiden av buksen med en enkel borrelås.
  • Hvis du bruker arbeidsshorts, bør dette ikke hindre deg i å bruke knebeskyttere. Du kan få knebeskyttere med lommer til kneputer.
  • Gel-knebeskyttere er svært komfortable fordi den tykke gelen tilpasser seg knærne.

Når skal knebeskyttere byttes ut?

Når du får et par nye arbeidsbukser med knelommer, trenger du også nye knebeskyttere. Du bør ikke legge inn de gamle kneputene, for de har langt fra har de beskyttende egenskapene som nye har. Gjør det også til en vane å sjekke knebeskytterne når du vasker arbeidsbuksene. Trykk på kneputene og se om de går tilbake til formen igjen. Hvis ikke kan de heller ikke beskytte knærne, og det er på tide å bytte dem ut.

Med denne innføringen bør du kunne velge kneputer som passer godt på knærne, slik at de kan vare livet ut.

velbrukte kneputer

Her ser du et par velbrukte kneputer som bør byttes ut. De er bare halvparten så tykke som de nye, som er vist for å sammenligne.

Har du spørsmål om kneputer?

Hvis du er i tvil om hvilke kneputer som passer best til dine behov, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice på info@billige-arbeidsklaer.no eller på telefon 23 96 28 61.

Vi er klare til å hjelpe deg med å finne riktige kneputer til deg.