Bilde uten navn

Lette vernesko med UTURN® og BOA®-lukking gjør arbeidsdagen mer behagelig

Når du må bruke vernesko på jobben hver dag, bør du velge de mest komfortable, og vite hva du kan gjøre selv for at de skal vare lenge. Alle vernesko har gjennomgått de samme testene uansett merke og materiale, men noen kan være mer komfortable for nettopp deg, og det skal vil fortelle mer om her.

Lette vernesko

Føles det som du har gått med blylodd på føttene hele uken når det endelig er helg? Det er enkelt å gjøre noe med, for det finnes lette vernesko i andre materialer. Metallfrie vernesko er lettere fordi sikkerhetsdetaljene er laget av fibre, kompositt og glassfiber i stedet for metall. Disse materialene er så godt utviklet at de gir like god beskyttelse som stål og aluminium.

Når du kjøper vernesko her på Billige-arbeidsklær.no, kan du filtrere på tåbeskyttelse og finne lette vernesko med beskyttelse i fiber, kompositt, glassfiber og plast. På samme måte kan du filtrere på sømvern og finne lette vernesko med sømmer i fiber og kompositt.

Hvis verneskoene er i tekstil, er de også lettere. I tillegg kan lette, myke vernesko i tekstil uten metall regulere varme og kulde mer effektivt. De har også ofte et lekkert design med fargerike detaljer, noe som gjør at de kan ligne på vanlige joggesko.

Støtdempende vernesko beskytter ryggen og bena

Når verneskoene er støtdempende, betyr det at de absorberer støt, både når du går og står stille. Hvert støt øker belastningen på føtter, knær, hofter og rygg. Det som også er bra, er at du slipper å velge, for alt sikkerhetsfottøyet vårt er i sikkerhetsklassene: S1, S1P, S2, S3, S4 og S5, som alle har støtdemping i hælen. Lurer du på hvilke krav disse sikkerhetsklassene oppfyller? Det kan du lese mer om i bloggen "Vernesko – det du bør vite om krav og standarder".

Velg den passformen i verneskoene som passer best for deg

Når du bestiller vernesko, er det smart å vite litt om passformen. Det er viktig at de sitter godt rundt foten så du ikke seiler rundt i dem og må krumme tærne for å holde dem stabile. Men de må heller ikke være for smale selv om lengden er riktig, for da hindrer du blodomløpet i foten. Hos oss kan du filtrere etter passformene smal, vanlig, bred og ekstra bred. På den måten blir det mye enklere å velge riktig passform.

Enkle lukkemekanismer

Det er verdt å vurdere vernesko uten snøring hvis du er lei av å snøre skoene av og på, og stramme dem flere ganger daglig fordi lissene løsner. Det er godt å kunne bevege seg fritt uten fare for å snuble i lissene. Derfor finnes det alternative mekanismer som gjør det enkelt å ta skoene av og på.

Boa® Fit System

Boa® består av en dreieknapp og en solid wire. Knappen trykkes inn, og deretter vrir du den med klokken slik at wiren strammes til ønsket passform. Når du løfter opp knappen, blir wiren løsnet igjen.

Wiren holdes i samme posisjon til du løsner den. Det betyr at vernesko med BOA®-lukking ikke løsner, og sitter like godt på foten fra start til slutt på arbeidsdagen.

Vernesko med Boa®-lukking

Vernesko med Boa®-lukking

AIRTOX PRO smart lacing lukking

AIRTOX PRO smart lacing lukking består av en dreieskive og en solid wire. Ved å vri med klokken, strammes wiren til ønsket passform. Når du løfter opp knappen, blir wiren løsnet igjen. Platen er festet med en liten metallskrue i midten. AIRTOX PRO smart lacing lukking betyr at skoene sitter godt fast på foten hele dagen uten å løsne.

Airtox Pro Smart Lacing

Airtox Pro Smart Lacing

Vernesko med borrelås

Vernesko med borrelås er enkle og raske å ta av og på, og justere i løpet av dagen hvis de løsner eller føttene blir hovne. Sveisere kan ha stor nytte av borrelås, fordi det ikke er lisser som kan smelte ved kontakt med gnister.

Vernesko med borrelås

Vernesko med borrelås

Step in vernesko​​​​​​​

Step in vernesko kan beskrives som mokasiner uten lisser. Noen modeller er elastiske, som gjør dem enkle å ta av og på. Hvis du er kokk eller jobber på kjøkken, kan det være smart å velge step in-sko, fordi de er enkle å rengjøre hvis du søler noe.

Step in vernosko med elastik

Step in vernosko med elastik

Sko med BOA-lukking kan repareres, og dermed kan levetiden til verneskoene forlenges

Det er livstidsgaranti på BOA®. Skulle du være uheldig og wiren ryker på verneskoene som du har kjøpt på Billige-arbeidsklær.no, eller at hjulet blir skadet, sender vi deg et reparasjonssett fra kundeservice. Send en melding til info@billige-arbeidsklaer.no og beskriv problemet.

Her ser du hvordan du bytter ut L6 BOA®-lukking

Enkle triks for velvære i vernesko

Det er lurt å ha to par vernesko å bytte mellom daglig. Når du har hatt på de samme skoene en hel dag, er det uunngåelig at føttene har avgitt fuktighet, og derfor bør verneskoene få tørke helt før du bruker dem igjen. Slik unngår du sopp og vond lukt i skoene, og du forlenger fottøyets levetid. Du kan lese mer om dette i bloggen “Sure tær”.

Hvis du svetter mye på føttene, bør du velge vernesko med vaskbare innleggssåler, slik at du kan friske dem opp igjen med en vask. Det er også mulig å erstatte sålene med nye.

Vi håper du har lært mer om hvordan du best mulig kan ta vare på føttene dine gjennom hele arbeidsdagen. Og det kan bety ganske mye når du vet at du går mer enn 10 000 skritt om dagen hvis du har en jobb der du beveger deg mye.

Har du et spørsmål om komfort eller lukkemekanismer i vernesko?

Du er alltid velkommen til å kontakte kundeservice på info@billige-arbeidsklaer.no eller på telefon 23 96 28 61

Vi hjelper deg gjerne.


Utvalgte vernesko