Sure tær?

Sure tær?

Plages du av sure tær? Slapp helt av – du er ikke den eneste. Det er nemlig naturlig å svette mye på føttene. Og på en måte er det sunt, fordi det er med på å regulere kroppstemperaturen. Det uheldige er bare at føttene blir lukket inne i strømper og sko, og at svetten ikke kan fordampe – og man ender dermed opp med sure tær!

Hva hjelper mot sure tær?

Du tenker nok først på pustende sko. Det er et fint sted å starte, men de pustende skoene skal altså brukes sammen med pustende strømper for å oppnå best mulig pusteevne for føttene. Og hvem gidder å fortsette å bruke kjerringråd som å putte teposer i skoene natten over, hvis strømpene kan hjelpe på problemet?

Pustende strømper

Materialet og vevingen i strømpene er med på å bestemme om du får sure tær eller ei. Derfor bør du se etter pustende strømper, som er laget etter teknologier som virkelig lar føttene puste.

Bambusstrømper, ullsokker og ullstrømper er også et godt valg. Ull og bambus har nemlig antibakterielle egenskaper som gjør at strømpene ikke lukter så fort. Ull og bambus brukes faktisk ofte sammen med materialer som bomull og polyester i pustende strømper.

Har det betydning for hvordan strømpene skal vaskes?

Ved å vaske strømpene på 60 grader, dreper man bakteriene som gir sure tær. Ullsokker tåler derimot ikke alltid så høye temperaturer, så disse kan du vaske i desinfeksjonsmiddelet Rodalon i stedet.

Her kan du se vårt utvalg av strømper som hjelper mot sure tær i skoene.

Har du hørt om innleggssåler med kull?

Kullsåler er med på å holde strømper og føtter fri for lukt, da de har aktive kullfibre som hindrer dårlig lukt. Utover dette er de også svetteabsorberende. Våre kullsåler er laget slik at du kan klippe dem til selv, så de passer størrelsen din – og det er ganske enkelt, da størrelsene er tydelig tegnet opp.

Hjelp til sko med dårlig lukt

Sko som lukter av sure tær er nesten ikke til å holde ut å gå i. Da er det enda godt at føttene sitter i motsatt ende av nesen! I tillegg til å ha et par sko å skifte mellom, så det ene paret rekker å bli helt tørre før du tar dem på igjen, er det også andre ting du kan gjøre. Les mer om det i bloggen her: Forleng levetiden på ditt fottøy

Et siste råd du skal ha med deg, er at du drysser føttene med talkum eller fotpudder før du tar på deg strømpene. Dette er med på å holde dem tørre.

Vi håper du kan bruke rådene, og vi ønsker deg lykke til med å bli kvitt de sure tærne.

Har du spørsmål til valg av strømper?

Er du i tvil om hva som passer ditt behov er du alltid velkommen til å kontakte

kundeservice på info@billige-arbeidsklaer.no eller tlf. 23 96 28 61.

Vi er klare til å hjelpe deg med å finne dine riktige strømper.