Bilde uten navn

Velg den riktige ​​​​​​​termokjeledress

Fryser du på jobb også? Er du i en situasjon hvor det er viktig at du kan beholde både varmen og bevegelsesfriheten din? Trenger du at klærne ikke skal begrense bevegelsene dine? Løsningen kan være en termokjeledress.

Vi håper denne guiden kan hjelpe deg i beslutningsprosessen for å kjøpe riktig termokjeledress som passer deg og dine utfoldelser. Og husk at på Billige-arbeidsklær.no kan du finne rett vinterkjeledrakter og termisk kjeledrakter fra merker som OCEAN, Engel Workwear, Helly Hansen Workwear, Lyngsøe Rainwear, Blåkläder og Mascot.

Når vinden og kulden biter og arbeidet ute kaller, handler det om å finne de riktige klærne. Det kan være en termisk kjeledrakt som dekker deg fra topp til tå og ikke skiller seg i midten. Samtidig beskytter den klærne du har på deg fullstendig.

Termokjeledresser som passer til menn og kvinner

De varme og deilige termiske kjeledraktene kan brukes av både kvinner og menn. Det finnes kjeledrakter fra små størrelser opp til 8XL. Herremodellene kan ofte brukes av begge kjønn. Bare husk at du som kvinne må ned en størrelse hvis du velger en herremodell. Se utvalget av termokjeledresser for menn her.

Du kan også velge termiske kjeledrakter med et feminint snitt, designet spesielt for kvinner. En termisk kjeledrakter for kvinne har en midje, og det lette uttrykket passer perfekt til barnehagens arbeid når du lufter hunden eller på bytur. Du finner termokjeledresser spesielt designet for damer akkurat her.

Vinterkjeledrakten skal ha så god passform at du ikke føler deg som en Michelin-figur, men den må heller ikke stramme skrittet når du sitter på huk.

Verdt å vite om termokjeledresser

  • Vanntetthet måles i mm, og jo høyere antall, jo mer vanntett er det. I tillegg må den ha teipede sømmer og være klassifisert EN 343.
  • Vi anbefaler et vannsøyletrykk på minst 5000 mm for å sikre god beskyttelse mot regn. Hvis du jobber ute en hel dag, anbefaler vi et vannsøyletrykk på minst 8000 mm.
  • Pusteevnen er varmen og fuktigheten som ledes ut gjennom kjeledraktens membran. Dermed leder en høy pusteevne mer overflødig varme og fuktighet, og det er bra hvis du beveger deg mye. MVP betyr moisture vapour persperation. Det er betegnelsen på pusteevne. MVP-verdien viser hvor mye fuktighet som kan slippes ut per kvadratmeter på 24 timer.
  • Formål: Vurder hva den termiske kjeledressen skal brukes til, og velg ut fra det. Hvis du skal bruke den til scooterkjøring, er det nødvendig med høyt vannsøyletrykk, da vinden hjelper til med å skyve vannet gjennom kjeledressen. Vi kan imidlertid ikke garantere at den er 100% tett nettopp til scooterkjøring.

Merk at du kan sortere etter tekniske spesifikasjoner på vår side med kjeledresser, avhengig av om du trenger et spesifikt vannsøyletrykk eller pusteevne.

Termokjeledress for fritidsbruk utendørs

Du må også vite at en termisk kjeledress kan brukes til noe annet enn arbeid. Scooterkjøring kan være en så kald og våt opplevelse, at termisk kjeledress er vårt beste alternativ å holde deg tørr. Oppholder du deg i en kald stall med hester og andre kjæledyr, kan vinterkjeledressen også være en stor hjelp for deg å holde varmen. Sidegevinsten er at du kan bevege deg rundt uten å bli skitten på klærne inni.