4 gode tips til kokkesko og kjøkkensko

4 gode tips til kokkesko og kjøkkensko

Er du noen ganger i tvil om hva kokkeskoene og kjøkkenskoene dine må oppfylle for at du skal kunne jobbe trygt på et kjøkken? Det har vi forståelse for, så her får du fottøy-spesialistens anbefalinger for å velge riktige arbeidssko.

Hensikten med kokkesko, kjøkkensko og sandaler er at de er komfortable og beskytter deg mot overbelastning i bena og ryggen. Du står og går i mange timer om gangen hvis du jobber på et kommersielt kjøkken, i en kantine, en restaurant, i serveringsbransjen, som slakter og delikatesseansatt eller som kokk. Derfor vil vi fortelle deg mer om hvorfor vernesko er uunværlige på et kjøkken, og hvordan du velger sko med riktige egenskaper.


Minimer risikoen for fall ved å velge sklihemmende sko til kjøkkenet

Visste du at en fjerdedel av alle rapporterte arbeidsulykker skyldes skli, snubling eller fall? Derfor har de aller fleste arbeidssko for de ovennevnte bransjene sklihemmende egenskaper. På et kjøkken eller i en kantine med flislagt gulv, der det søles vann og olje, kan gulvet bli rene skøytebanen. Minimer risikoen for arbeidsulykker ved å velge sklihemmende kokkesko og sklihemmende kjøkkensko. Måten du ser om et par sko er sklihemmende og for kjøkkenbruk, er at de skal ha et av merkene SRA, SRB eller SRC.

Her får du en forklaring på hva det betyr:

  • SRA betyr at yttersålen er skli-testet på keramiske fliser med såpeløsning.
  • SRB betyr at yttersålen er skli-testet på en stålplate med glyserin.
  • SRC betyr at yttersålen er både SRA og SRB testet.

Når du skal finne sklihemmende arbeidssko på Billige-arbeidsklær.no må du krysse av for kokk i søkefilteret, og under egenskaper kan du velge SRA og SRC. Da vil du finne de sklihemmende sko til kjøkkenet som du leter etter.

Du kan også bruke lenkene her:

Sklihemmende sko kjøkken, damer

Sklihemmende sko kjøkken, menn

Sklihemmende sandaler, damer

Sklihemmende sandaler, menn

Hvorfor velge antistatiske kokkesko med støtabsorbering?

For å unngå overbelastning i beina og ryggen, er det bra med kokkesko og kjøkkensko med støtabsorbering. Det kan være vanskelig å holde ut i timesvis med gåing på et flislagt gulv, uten støtabsorbering i hælen. Den støtabsorberende effekten hindrer deg i å få gjentatte harde støt i hælen, som kan forplante seg til bena og ryggen og påføre deg smerte.

Antistatiske sko er bra på et kjøkken der det er følsom elektronikk som kan påvirkes av statisk elektrisitet. Derfor er det antistatiske også en viktig egenskap når du leter etter arbeidssko til kjøkkenet. Her forteller vi deg hvordan du kan se om skoene er antistatiske og støtabsorberende.

  • OB betyr at fottøyet er EN ISO 20347: 2012 godkjent. Den er uten vernetupp og er egnet for forretningsbruk.
  • O1 betyr at sålen er antistatisk og at hælen er støtabsorberende.
  • O2 betyr at sålen er antistatisk og at hælen er støtabsorberende og vannavvisende.

Bruk lenkene her og finn:

Antistatiske kokkesko med støtabsorbering O1, damer

Antistatiske kokkesko med støtabsorbering O1, menn

Vannavvisende kokkesko beskytter mot vann og olje

Vi kommer nå litt tilbake til risikoen for å søle vann og olje på et kjøkken. I tillegg til at skoene dine ikke blir våte, er føttene dine beskyttet mot varmt vann og olje når du bruker vannavvisende kjøkkensko. Skulle du være så uheldig at vannet eller oljen er varm, reduserer de vannavvisende kjøkkenskoene risikoen for at du brenner føttene. Derfor er de fleste arbeidssko for kokker og kjøkkenpersonale vannavvisende.

Husker du at vi nevnte O2 ovenfor? Det er med nettopp denne merkingen du kan se om det er vannavvisende vernesko til kjøkkenet. Hvis du søker på Billige-arbeidsklær.no under arbeidssko uten sikkerhet, kan du i søkefilteret krysse av for sikkerhetsklasse O2. Da får du se alle vannavvisende kokkesko og kjøkkensko.

Gå direkte til vannavvisende kokkesko ved å bruke lenkene her:

Vannavvisende kokkesko O2, damer

Vannavvisende kokkesko O2, menn

Sklihemmende kokkesko.

Sklihemmende kokkesko.

Støtabsorberende kokkesko.

Støtabsorberende kokkesko.


Vannavvisende kokkesko

Vannavvisende kokkesko

Hold føttene sunne

Det er ubehagelig å gå rundt i fuktige sko. Det gir grobunn for sopp og illeluktende føtter. Derfor anbefaler fottøy-spesialisten at du har to par kokkesko eller kjøkkensko å bytte mellom daglig. På den måten har skoene tid til å tørke mellom hver gang du bruker dem, samtidig som du øker kokkeskoenes levetid.

Les mer i bloggen “Sure tæer”.

Et annet tips for å holde føttene tørre er å ta med et par ekstra sokker på jobb, slik at du kan skifte sokker i løpet av dagen.


Er du interessert i lær - eller lærfrie kokkesko?

Enten du liker lær eller lærfrie kokkesko, kan du finne begge deler hos oss. Noen foretrekker lærsko fordi de gir velvære, ettersom lær er et naturlig materiale som gjør at føttene kan puste og bli kvitt fuktighet. Andre foretrekker lærfrie kokkesko, for eksempel fordi de kan vaskes i vaskemaskinen. Du kan se om det er vaskbare kokkesko dersom vaskeanvisningene vises ved skoene.

Vi håper du har fått noe ut av fottøy-spesialistens råd for å finne fotvennlige kokkesko og kjøkkensko, slik at du kan holde deg på beina hele dagen lang på et travelt kjøkken. Husk at det er viktig med gode sko for stående arbeid.

Har du spørsmål om kokkesko og kjøkkensko?

Dersom du er i tvil om hvilke egenskaper som finnes i våre kokkesko og kjøkkensko er du alltid velkommen til å

kontakte vår kundeservice på info@billige-arbeidsklaer.no eller telefon 23 96 28 61.