Den ultimate regnjakkeguiden

Den ultimate regnjakkeguiden

Med ca. 170 regndager i året, lønner det seg å ha en skikkelig regnjakke. Det holder stort sett med en vanlig regnjakke, for det er overkroppen som er mest utsatt for en dusj. Eller kanskje du også vil ha en regnbukse, men i en annen størrelse enn jakken?

Her på Billige-arbeidsklær.no kan du velge mellom mer enn 400 regnjakker, og vi vet at det kan være vanskelig å velge! Men skal vi dekke alles behov, er det nødvendig med et så stort utvalg. Du kan for eksempel få regnjakker til jobben, til turbruk og til jakt og fiske. Derfor har vi laget denne guiden for å gjøre det enklere å velge. En enkel måte å finne de jakkene som er relevante for deg og ditt bruk.

Se på regnjakker for herrer

Hvordan velger jeg riktig regnjakke?

Det er viktig at du velger ut fra behovet ditt. Og hva er nettopp dine behov?

Kanskje bruker du sjelden regnjakke, og da bare til en bytur eller en kort spasertur, og derfor trenger du ikke sette deg inn i alle tekniske spesifikasjoner som vannsøyletrykk og pusteevne.

Men hvis behovet ditt er en regnjakke til jobben eller friluftsliv, er det absolutt verdt å se om jakken har vannsøyletrykk og pusteevne som passer til ditt bruk.

Vil du helst droppe de vanskelige valgene når du skal kjøpe regnjakke? Følger du guiden under, blir valget mellom 400 regnjakker begrenset til noen få. Da blir det jo plutselig mye lettere å velge.


Når du har funnet den du vil ha, går du ned og klikker på valget ditt under guiden.

Regnjakkeguiden

Hva slags form skal regnjakken ha?

Mange regnjakker er unisex. Dette betyr at de passer både til damer og herrer, fordi de ikke er smalnet i livet eller formsydd. Med en slik form er det god plass til en tykk genser under. Hvis du trenger å bevege deg mye, er det fint å ha luft mellom regnjakken og klærne slik at den puster. Men du finner også formsydde regnjakker til damer på disse sidene. Se bare her:

Dame regnjakker for damer til sport og fritid og regnjakker for damer til arbeidsbruk..

Når er regnjakken vanntett nok?

Det kan høres rart ut, men selv om det heter regntøy, er det ikke sikkert at det er vanntett. For å være sikker på at regnjakken er vanntett nok til ditt bruk, bør du vite litt om vannsøyletrykk. Dette fordi det er vannsøyletrykket som indikerer graden av vanntetthet i regntøy. Her kan du se hvilket vannsøyletrykk du bør ha i den nye regnjakken din.

  • Et vannsøyletrykk på mellom 5.000-10.000 mm passer til daglig bruk og en tur med hunden eller en tur i butikken når du ikke skal oppholde deg lenge i regnet. Du kan også få regnjakker til jobb under 10.000 mm, noe som passer bra hvis den bare skal brukes kort tid av gangen.
  • Et vannsøyletrykk på mellom 8.000 og 20.000 mm er for arbeid eller bruk i skog og mark, når du holder deg utendørs lenge.

Hvis du vil vite mer om vanntetthet, bør du gå til avsnittet i guiden som handler om vannsøyletrykk og pusteevne i regntøy.

Føles regnjakken som en plastpose?

Hvis det er din erfaring med regnjakke, skjønner vi godt at du ikke vil bruke den! Husk at en pustende regnjakke transporterer svetten og dampen som oppstår under regntøyet når du er aktiv.

Her kan du se hvilken pusteevne vi anbefaler å bruke til ulike aktiviteter.

  • 3.000 - 5.000 MVP er for lettere turer, for eksempel en tur med hunden eller en tur i byen.
  • 5000 - 8000 MVP er til bruk på jobben, en tur i marka eller en kort sykkeltur der du anstrenger deg litt.
  • 8.000 - 10.000 MVP er for bruk på jobb og lengre sykkelturer, hvor du anstrenger deg så mye at du svetter.
  • 10.000 MVP og over er for hardt arbeid og høy aktivitet over lengre tid.

Her er bloggen for regntøy-geeks eller for deg som vil vite enda mer om pusteevne i regntøy.

Bør regnjakken sitte løst eller tett?

Vil du bruke en genser under regnjakken? Da må du velge en løstsittende modell slik at det er god plass til genseren og fortsatt kunne bevege deg fritt. Hvis det er en regnjakke for friluftsliv eller for arbeid, bør du velge en som sitter tett med flere lag med klær under. Når vi snakker om påkledning i lag, kan det forklares slik. Det indre laget må være fukttransporterende, det midterste laget må isolere og det ytre laget må beskytte. I dette tilfellet er det ytre laget regnjakken.

Du kan lese mer om det smarte ved å kle seg i lag på lag-metoden i guiden her, slik at du holder kroppen behagelig temperert under alle værforhold.

Om du vil en kort, middels eller lang regnjakke er smak og behag. Noen liker følelsen av å kunne bevege seg fritt i en kort regnjakke – kanskje sammen med regnbukser. Andre synes halv lengde eller en regnfrakk gir bedre beskyttelse og dermed slipper å bruke regnbukser.

Slik vasker du regnjakken

En regnjakke i god kvalitet kan være en liten investering, men den kan vare lenge hvis du vasker den og tar godt vare på den. Slik sett blir prisen pr. bruk lav sammenlignet med en billig regnjakke som ikke varer veldig lenge. Les vaskeinstruksjonene i regnjakken og følg dem, og husk at den må vaskes med flytende vaskemiddel og uten skyllemiddel, ellers kan vanntettheten bli redusert.

Ved å vaske regnjakken, vedlikeholder du den slik at den beholder de vanntette og pustende egenskapene. Etter vask kan regnjakken behandles med et impregneringsmiddel slik at den blir enda mer vannavvisende. Men regnjakken må være helt ren før impregnering for å fungere.


Her finner du vaskemidler og impregnering for regntøy.

Har du spørsmål om hvordan du velger riktig regnjakke?

Vi håper at du nå vet hvilken regnjakke du skal velge.

Hvis ikke, kan du gjerne ta kontakt med vår kundeservice på info@billige-arbeidsklaer.no eller telefon 96 74 20 30.