HACCP

Endelig en forklaring om HACCP bekledning

HACCP bekledning er til matvarebransjen

Dette er bekledning utviklet spesielt til matvarebransjen. HACCP-godkjent bekledning skal benyttes for å holde forbrukere beskyttet, og opprettholde en rekke lovkrav og standarder innen mattrygghet. Se utvalget av HAACP-klær her.

Arbeidsklærne brukes av produksjonsmedarbeidere som håndterer matvarer. Klærne har en avgjørende betydning for om produksjonsmiljøet er rent og trygt. Det skal oppfylle forbrukerens krav om funksjon og komfort, samt kravet om sertifisering til industriell vask.

HACCP-godkjent bekledning oppfyller kravene i DIN 10524-standarden, dette minimerer risikoen for tap av løse gjenstander og sikrer at klærne kan vaskes ved høye temperaturer.

Det finnes forskjellige produkter i denne kategorien, for eksempel capser, kitler, jakker, bukser, overalls og luer.

HACCP deles ofte opp i tre nivåer, avhengig av hvilke matvarer det arbeides med. Du skal følge anvisningene fra den gitte arbeidsplass.

Lav hygienerisiko (risikoklasse 1):

  • Lav hygienerisiko anvendes ved håndtering av ikke-lettfordervelige matvarer og ingredienser. Klærne i risikoklasse 1 har en relativt lav beskyttelse mot å komme i kontakt med matvarer.
  • På dette nivået finnes produkter som f.eks. potetgull og kaffe.

Høy hygienerisiko (risikoklasse 2):

  • Høy hygienerisiko brukes ved håndtering av uemballerte og lettfordervelige matvarer uten ytterligere forarbeid.
  • Beskyttelsesfunksjonen i tøyet i risikoklasse 2 skal være høy for å forhindre at mikroorganismer kan spre seg i og på matvarene.
  • På dette nivået finner man produkter som rått kjøtt.

Høyeste hygienerisiko (risikoklasse 3):

  • Høyeste hygienerisiko anvendes ved håndtering av upakkede og utilberedte matvarer. Matvarene er ikke teknologisk stabiliserte og det er dermed risiko for at mikroorganismer kan spre seg.
  • På dette nivået finner man produkter som f.eks. friske salater, smørepålegg og uemballerte matvarer.

Det anbefales at klærne er hvite eller i lyse farger så det er enklere å se om det er rent eller sølt på klærne.

Utvendige lommer bør unngås hvis man er på hygienerisikonivået høy eller høyeste.

Til alle de tre hygienerisikonivåene anbefales det at klærne har lange ermer med mulighet for justering av vidde.

Dersom kitler og jakker benyttes skal de alltid bæres lukket og gjerne være så lange at de dekker eventuelle lommer i buksene.

Hemper og trykknapper skal være av metall, så de kan spores.

Du er alltid velkommen til å kontakte kundeservice hvis du har spørsmål.

Har du spørsmål til HACCP?

Du er alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice hvis du har spørsmål.

Du kan kontakte vår kundeservice på info@billige-arbeidsklaer.no eller telefon 23 96 28 61.

Vi er klar til å hjelpe deg med å finne den beste løsningen til akkurat deg.