Klær til fiske for tøffe værforhold

Klær til fiske for tøffe værforhold

Er du profesjonell fisker med alle de utfordringene været kan gi? Da vet du godt hvor viktig det er med klær som tåler ekstremvær og ikke minst vann! Klær til fiske må være i stand til å holde deg varm og beskyttet mot sterk vind og regn som virker å aldri ta slutt. De vanntette arbeidsklærne må være holdbare og kunne brukes gjennom en hel arbeidsdag på sjøen.

Klær til fiske med vanntette egenskaper

Først og fremst må klærne kunne holde vannet ute. Det kan du sjekke ved å se etter vannsøylemerket i klærne. Jo høyere tallet i vannsøylemerket er, desto mer vanntett er klærne. Vi anbefaler omtrent 20 000 mm vannsøylentrykk i regntøy for kommersielle fiskere. Her kan du lese mer om vannsøylentrykk og pusteevne i regntøy.

Sertifiseringen EN 343 i klær til fiskere betyr at de beskytter mot snø, regn, tåke og fuktig vær, og er testet for vanntetthet og pusteevne i klasse 1-4. Les mer om sertifisering av arbeidsklær her.

Hvilke klær bruker ekte fiskere?

For kommersielt fiske anbefaler vi Elka Fishing Extreme. Det er en serie vanntette kjeledresser, jakker og overtrekk. For eksempel kan utstyret være laget av slitesterk og vanntett PVC - selvfølgelig med et vannsøyletrykk på 20.000 mm og med sveisede sømmer. Noen av plaggene er også motstandsdyktige mot olje og kulde. Reflekser på klær til fiske er også et godt alternativ. Fargene kan f.eks. være fluorescerende oransje, noe som gjør deg godt synlig. Du kan også velge blant naturlige farger som olivengrønn og marineblå.

I tillegg til Elka-serien finner du vanntette klær til fiske fra Ocean og andre merker. Nedenfor har vi gjort det enkelt for deg å finne et utvalg av forskjellige typer plagg til fiske:

Elka Fishing Extreme

Uteklær for fiske

Er du en sportsfisker og elsker å fiske i tjern og elver og dra fisk til et godt måltid? Eller liker du bare opplevelsen av å bo i naturen som sportsfisker? Da setter du sannsynligvis også pris på å være kledd i klær som kan holde deg tørr og varm slik at du kan nyte naturen uten å fryse eller svette. Her finner du et utvalg av klær til friluftsliv som passer ekstra godt til sportsfiske.

Med denne lille guiden håper vi du finner riktig utstyr til fisket, både som profesjonell og til deg som elsker sportsfiske.

Har du spørsmål om fiskeklær?

Hvis du er i tvil om hva som passer best for dine behov, er du alltid velkommen til å

kontakte vår kundeservice på info@billig-arbeidsklaer.no eller på telefon 23 96 28 61.

Vi hjelper deg også gjerne med å finne din størrelse.